Heerlijk soepje van gratis aspergeschillen

Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van witte asperges, ik vind ze ietwat overrated. Veel liever ga ik voor de groene, maar dat is voor een andere keer. Maar een aspergesoepje, why not?

De betere groenteboer schilt in het seizoen de witte asperges voor zijn klanten, de luxebeesten! En waar gaan vervolgens de schillen en harde kontjes heen? Juist, in de biobak. Zonde! “Neem maar een zakje mee hoor, we komen momenteel om in de schillen”, aldus de groenteboer in de buurt (ik rekende ook twee prachtige, niet goedkope artisjokken af, dus voelde me geheel geen bedelaar).

Hoera voor de pannenmuts!

Hup, sjalotje fruiten in wat roomboter, de schillen en kontjes erbij, paar laurierblaadjes, even aanbakken, heet water en een bouillonblokje naar keuze en koken maar. Om er zoveel mogelijk smaak uit te halen, moet ie flink lang trekken. Maar dat kan prima in een supersonische stoof/pannenmuts!

 

Laat een nacht of een heel etmaal trekken. Zeef de schillen, kontjes en laurier eruit en warm het op. Maak een ragout met roomboter, bloem en een deel van de soep, en giet de ragout bij de rest van de soep om het geheel mooi te binden. Nog wat peper erbij en that’s it. Een heerlijk gebonden aspergesoepje met schillen gered van de biobak! Ook de schillen waren blij 😉

Eén reactie

  • Ybelle Boorsma

    Gefeliciteerd met deze creatieve “husvlyt” en je eerste artikel.

    Wat een geweldig en ook duurzaam idee om aan de groenteboer de asperge schilletjes te vragen voor deze heerlijke soep.
    Maar dat het trekken van de asperge bouillon zo goed in de pannemuts gaat, is helemaal top duurzaam !!

    Succes met je volgende ideeën.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *